Joulun ensimmäinen leivonnainen
Tämä kakku on myös aivan ihana tuliais- tai lahjaidea.
Tarvitset:
240 g margariinia
240 g fariinisokeria
1½ rkl siirappia
4 munaa
4 dl jauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta+ripaus kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
½ tl pomeranssinkuorta
1 tl vaniliinisokeria
250 g kuivattuja sekahedelmiä paloiteltuna
125 g rusinoita
50 g appelsiininkuoripaloja (Sallinen)
50 g sukaattia (Sallinen)
1 prk (125/75g) punaisia koktailkirsikoita
2 rkl bradya
margariinia voiteluun
korppujauhoja
Valmistus:
Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan siirappi ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Jos taikina juoksettuu lisää siihen ripaus erilleen ottamaasi jauhoa.
Lisää taikinaan jauho-hedelmäseos ja sekoita tasaiseksi. Valuta kirsikat ja puolita ne, jos haluat ja lisää taikinaan yhdessä brandyn kanssa ja sekoita huolella.
Voitele yksi ISO tai kaksi pienempää kakkuvuokaa ja korppujauhota ne huolella. Jaa takina tasaisesti vuokiin ja painele takina kunnolla pohjaan asti. Tee keskelle taikinaa vako lusikan avulla, sillä taikina nousee eniten keskeltä.
Nauti jouluna <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.