Mamsellin piparkakut

Lisää taikinaa jääkaappiin odottamaan viikonloppua <3

Tämä ohje on suosikkileivontakirjastani Suuri leivontakirja - Kotilieden parhaat leivonnaiset. Ohjetta en sormeillut muuta kuin neilikan osalta. Sitä ei nimittäin ollut, joten järkeilin piparkakkumausteen ja muiden mausteiden kanssa suhteet uusiksi niin, että ne vastaavat ohjetta <:

Taikina:

  • 125 g margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1½ tl piparkakkumaustetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • n. 7 maustepippuria rouhittuna (isoimmat pois teesiivilällä kun en omista morttelia O_o !!!)
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää siirappi, muna sekä mausteet ja sekoita edelleen. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita niin vähän kuin mahdollista, heti kun kaikki jauhot ovat seassa taikina on valmista. Käytä heti tai anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Itsellä tämä taikina oli huomattavasti pehmeämpää kuin Kristallipipari-taikina. Saa nähdä kummista tulee parempia <:

mau <3