Vappupiirakka

1515304.jpg

Vapun juhlinta vaatii myös hyvää ruokaa ja pääsin taas leipomaan. Tämäkin piirakka on ihan kokonaan omaa käsialaani, ohjetta en siis ole katsonut mistään. Sovelsin pohjaan uuden ohjeen ja se toimi varsin hienosti, melkeinpä paremmin kuin mikään aikaisempi piirakkapohjani. Ohje on koko uunipellin kokoiseen piirakkaan.

Pohja:

300g margariinia
2,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl perunamuusijauhetta
3-4 dl vehnäjauhoja
tilkka kylmää vettä

Täyte:

400g pussi pakasteparsakaalia
100g pakastekukkakaalia
1 sipuli silputtuna ja kuulotettuna
200 fetaa/salaattijuustoa purennettuna
ripaus valkopippuria
muskottipähkinää
mustapippuria

Munamaito:

4 munaa
3 dl ruoka 5%- ruokakermaa
yrttisuolaa
mustapippuria


Valmistus:

Nypi pohjan ainekset vettä lukuunottamatta murumaiseksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, en mitannut kovin tarkasti noita vehnäjauhoja. Lisää joukkoon kylmää vettä ja vaivaa palloksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Sulata parsa- ja kukkakaali. Hienonna ja kuulota sipuli pehmeäksi. Survo kaalit sauvasekottimella hienoksi tahnaksi. Lisää sipuli ja mausteet. Sekoita munamaito valmiiksi.

Ota taikina kylmästä ja kauli ja painele se leivinpaperilla päälystettyyn uunipannuun, myös reunoille. Kaada parsakaali-seos tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja murustele pinnalle feta. Kaada lopuksi päälle vielä munamaito. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes piirakka alkaa tuoksua ja munamaito on hyytynyt ja kauniin värinen.

1515305.jpg