Pohja:
300g margariinia
2,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl perunamuusijauhetta
3-4 dl vehnäjauhoja
tilkka kylmää vettä
Täyte:
400g pussi pakasteparsakaalia
100g pakastekukkakaalia
1 sipuli silputtuna ja kuulotettuna
200 fetaa/salaattijuustoa purennettuna
ripaus valkopippuria
muskottipähkinää
mustapippuria
Munamaito:
4 munaa
3 dl ruoka 5%- ruokakermaa
yrttisuolaa
mustapippuria
Valmistus:
Sulata parsa- ja kukkakaali. Hienonna ja kuulota sipuli pehmeäksi. Survo kaalit sauvasekottimella hienoksi tahnaksi. Lisää sipuli ja mausteet. Sekoita munamaito valmiiksi.
Ota taikina kylmästä ja kauli ja painele se leivinpaperilla päälystettyyn uunipannuun, myös reunoille. Kaada parsakaali-seos tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja murustele pinnalle feta. Kaada lopuksi päälle vielä munamaito. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes piirakka alkaa tuoksua ja munamaito on hyytynyt ja kauniin värinen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.