Vegaaninen makaronilaatikko

1676050.jpg

Innoistuin taas kokeilemaan täysin vegaanisia ruokia ja leivontaa vapaapäiväni ratoksi. Tällaisen pienen makaronilaatikon sovelsin pussinkyljen perusohjeesta.

Ainekset:

n. 250g tummaa makaronia
1 dl soijapaloja + 2 dl vettä keittämiseen
2 punasipulia renkaina
2 tomaattia viipaleina
½ kesäkurpitsa viipaleina
2 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
basilikaa
oregnoa


Munamaidon korvike:

1½ dl soijajauhoja
4 dl vettä

Valmistus:

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä samalla toisessa kattilassa soijapalat esim suolalla, pippurilla ja oreganolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista sipuli öljyssä pannulla kuultavaksi ja siirrä se sivuun. Paista samoin myös tomaatti ja kesäkurpitsa. Voit maustaa vihanneksia suolalla ja pippurilla niiden ollessa pannulla. siirrä myös vihannekset sivuun. Paista edelleen samalla pannulla keitetyt ja valutetut soijapalat. Lisää pannulle mausteita ja tomaattipyree. Sekoittele kunnes tomaattipyrettä on tasaisesti kaikissa paloissa.

Kaada uunivuokaan (n. 2 l) ensin vähän makaronia, sitten kerros soijapaloja ja kasviksia. Toista tämä ja viimeistele makaronikerroksella.

Sekoita "munamaito" eli soijajauho ja vesi keskenään ja kaada laatikon sekaan. Paista vajaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Hyvää tuli, yllätyin oikein, kun ensi kertaa kokeilin täysin vegaanista laittaa. Uunista vain otin itse tämän liian pian ja laitoin sen sitten takaisin maistettuani. Eli tuo 50 minuuttia on hyvä, otin tuossa 35-40 minuutiin paikkeilla pois hätähousuna(ja nälkäisenä :D).