Kasvis-feta-muffinssit (12 kpl)

1778152.jpg

Ystäväni täytti eilen 20 vuotta ja tänään juhlistamme syntymäpäivää ystävien kanssa istumalla iltaa. Innostuin heti tilaisuudesta leipoa ja toivomuksena oli jotain suolaista ja ehkä sipulista.

Hetken mietin piirakan tekemistä mutta päädyin kokeilemaan suolaisia muffinsseja mun en niitä ole koskaan tehnyt.Kokeilu ainakin näyttää olevan varsin onnistunut, makua pääsen kertomaan hieman myöhemmin. Apua etsin muista blogeista ja Chocomumin blogista löysin muutaman hyvän kuuloisen ohjeen joita sitten sovelsin aika reippaalla kädellä, perus taikinapohja oli ainoa joka säilyi samana.

Taikinaa tein itse tupla-annoksen kun piti leipoa kotiväellekin, täytettä kun vielä jäi ensimmäisestä satsista varsin reilusti yli. Tähän laitan kuitenkin täytteen ohjeen yhteen erään, ettei mene ihan sekaisin :). (Eli puolitin aluksi tekemäni täytteen ohjeen, josta tuli kaksi erää :D. Sekavaa)

Taikina:

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
yrttisuolaa
2 munaa
2,5 dl maitoa
1 dl sulatettua margariinia(100g) tai öljyä

Täyte:

2 sipulia silputtuna
1 iso porkkana raastettuna
1-2 valkosipulin kynttä
1 mm inkivääriä
mustapippuria
ripaus valkopippuria (pikkuriikkinen!)
100g fetaa kuutioituna

Lisäksi:

tuorejuustoa pursotuksiin (itsellä Philadelphia kurkku-feta)
rucolaa koristeeksi


Valmistus:

Laita ensin uuni lämpenemään 175 asteeseen. Silppua sipulit ja raasta porkkana. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja kuulota porkkana-sipuliseos. Puserra joukkoon valkosipuli ja lisää mausteet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä samalla kun teet taikinan.

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Riko toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää loput aineet joukkoon. Siivilöi mukaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Täytteen voi joko sekoittaa suoraa taikinaan tai tehdä kerroksittain. Itse kokeilin kumpaakin tyyliä ja toisessa laitoin fetakuutiot muffinien päälle. Jos sekoitat täytteen takinaan se kannattaa tehdä kun jauhoja on taikinassa vasta puolet, tällöin sekoittaminen on helpompaa ja takinasta tulee tasainen.

1778146.jpg
Näissä täyte on taikinan seassa ja fetaa päällä :)

Paista muffineita 30 minuuttia 175 asteisen uunin keskitasolla. Itse käytin muffinipeltiä ja paperisia vuokia sen kanssa.