Ja tietenkin koristelin kakun juuri hankkimillani tyllilla ja harjoitelin pursottelua. Olikin varsin haastavaa, monta juttua hoksasi vasta liian myöhään mutta virheistä oppineena uskon, että tästä se lähtee. Tyytyväinen olen yhtä kaikki. Maistajaa tässä vielä odottelen ja samalla kirjoitan tämän valmiiksi.
Korsiteluun oli myös pakko yhdistää kesän ensimmäiset ostamani mansikat :)
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita/margariinia
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 1/4 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 rkl amarettoa
1 rkl espressoa
Täyte ja päällinen:
250 g mascarponejuustoa
1 ¼ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl amaretto
3 dl kermaa
suklaata, hienona muruna
Pursotukset:
n. 3 dl Flora vispi 20%
Valmistus:
Voitele ja korppujauhota 24cm irtopohjavuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata samalla margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot ja suklaa seos vuorotellen pienissä erissä muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia. Itselläni oli uunissa vain 40 minuttia. Kypsymisaika on niin uuni- ja vuokakohtainen :)
Keitä kostuketta varten espressoa tai pikakahvia. Kuumenna kattilassa vesi ja sokeri kunnes seos kiehahtaa. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää amaretto ja kahvi joukkoon.
Sekoita täytettä varten juusto, tomusokeri, vaniljasokeri sekä amaretto. Vaahdota erikseen kerma ja nostele vaahto juustoseoksen joukkoon varovasti. Rouhi vajaa puoli levyä tummaa suklaata (itsellä Fazer) täyttettä varten.
Koristele kakku mascarponeseoksella ja kermapursotuksilla :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.