Nimipäiväkakku

1696247.jpg


Meillä on äitini kanssa tänään tuplanimipäivä. Omaksi nimekseni jumahtanut Maikki ja äitin Maria ovat molemmat tänään juhlittavia nimiä. Mikäpä sen parempi syy kokeilla Emerald City blogista löytämääni tiramisukakun ohjetta. Joskin yhdistin kakkuun myös Kinuskikissan suklaakakkupohjan kokeilemisen.

Ja tietenkin koristelin kakun juuri hankkimillani tyllilla ja harjoitelin pursottelua. Olikin varsin haastavaa, monta juttua hoksasi vasta liian myöhään mutta virheistä oppineena uskon, että tästä se lähtee. Tyytyväinen olen yhtä kaikki. Maistajaa tässä vielä odottelen ja samalla kirjoitan tämän valmiiksi.

Korsiteluun oli myös pakko yhdistää kesän ensimmäiset ostamani mansikat :)

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita/margariinia
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

1 1/4 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 rkl amarettoa
1 rkl espressoa

Täyte ja päällinen:

250 g mascarponejuustoa


1 ¼ dl tomusokeria


1 tl vaniljasokeria
1 rkl amaretto
3 dl kermaa
suklaata, hienona muruna



Pursotukset:

n. 3 dl Flora vispi 20%


Valmistus:

Voitele ja korppujauhota 24cm irtopohjavuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata samalla margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot ja suklaa seos vuorotellen pienissä erissä muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia. Itselläni oli uunissa vain 40 minuttia. Kypsymisaika on niin uuni- ja vuokakohtainen :)

Keitä kostuketta varten espressoa tai pikakahvia. Kuumenna kattilassa vesi ja sokeri kunnes seos kiehahtaa. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää amaretto ja kahvi joukkoon.

Sekoita täytettä varten juusto, tomusokeri, vaniljasokeri sekä amaretto. Vaahdota erikseen kerma ja nostele vaahto juustoseoksen joukkoon varovasti. Rouhi vajaa puoli levyä tummaa suklaata (itsellä Fazer) täyttettä varten.

1696222.jpg
Tässä kakku vielä ilman koristelua

Leikkaa kakkulevy kahteen tai kolmeen osaan. Laita päällipala irtopohjavuokaan ja kostuta se hyvin. Kaada päälle täytettä ja ripottele puolet suklaasta. Tee näin vielä toinen kerros. Kakkukerrokset kannattaa kostuttaa molemmilta puolin. Laita kakku ja loppu mascarponeseos jääkaappiin hyytymään ja maistumaan tunniksi pariksi.

Koristele kakku mascarponeseoksella ja kermapursotuksilla :)

1696249.jpg  1696259.jpg