Tuparipurtavaa

Vietin tupareitani jo viikko sitten, mutta syksyn pimeys on hieman masentanut ja laiskistanut enkä siksi ole jaksanut täydennellä blogiani. Nyt kuitenkin laitan ainakin ohjeistusta ja kuvitusta tarjoiluistani, myöhemmin ehkä lisäilen juttuja, kunhan kirjoitusinto taas löytyy takaisin. :)

Tällaista piirakkaa olen tehnyt usein ennenkin, joten ohje löytyi päästä. Omituista tässä piirakassa on kuitenkin se, että käyttämäni mozzarella suli ja kovettui paljon enemmän kun mitä olen aiemmin käyttänyt. Eipä se makuun vaikuttanut, mutta ei tullut niin kiva lopputulos kun aikaisemmion noin ulkoisesti. :O

1938565.jpg

Ohjeistus:

Taikina:
300g margariinia
n. 9 dl jauhoja (itse käytin 3½ dl soijarouhetta ja loput jehnäjauhoa)
3/4 dl kylmää vettä
ripaus suolaa (Herbamare)

Täyte:
2½ pötköä Riitan Herkku mozzarellaa viipaleina
n. 8 tomaattia viipaleina
1 prk kermaviiliä
2 munaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna
mustapippuria
suolaa
pizzamaustetta

Lisäksi basilikan lehtiä aina tomaatti- ja mozzarellasiivujen väliin.

Valmistus:

Nypi kylmään margariiniin jauhot ja soijarouhe. Lisää suola ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä uunipellin pohjalle ja reunoille(käytä leivinpaperia).

Sekoita kermaviiliin mausteet ja basilikasilppu. Kaada seos täytteen päälle ja tasoita. Asettele seoksen päälle tomaatit, mozzarellaviipaleet ja basilikan lehdet. Paista 225 asteessa noin 40 min ja anna paiston jälkeen vetäytyä ennen leikkaamista.

Njam. :)