Joulun makua cookieissa :)
Ajattelin ensin tehdä hyväksi kokemani keksireseptin (Kinuskikissan pehmeät suklaakeksit) muunnelman mutta päädyin lopulta kokeilemaan aivan uutta ohjetta. Ja tietysti peukaloimaan sitä :D.
Alkuperäinen ohje on "Ruokasuosikit Suklaa"- kirjasta. Lisäsin oman kädenjälkeni ohjeeseen vaihtamalla sokerilaatua ja lisäämällä mausteita. Sekä tietysti tavallisen suklaan sijaan käytin Fazerin Piparkakku-joulusuklaata.
Tarvitset:
115 g margariinia
3/4 dl hienoasokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 muna
1 rkl maitoa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl kaakaota
½ tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
½ tl kanelia
½ tl pomeranssia
1 mm muskottipähkinää
300 g suklaata reiluna rouheena (Fazer; piparkakku- tai joulumaustettua)
Valmistus:
Vaahdota margariini ja sokerit keskenään. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään suklaata lukuunottamatta ja lisää seos taikinaan. Sekoita kunnolla ja lisää vielä maito ja suklaa ja pyöräytä sekaisin.
Pyörittele taikinasta pyöryköitä pellille ja paina niitä hieman litteämmiksi veteen kastetulla haarukalla. Paista uunin alaosassa n. 15 minuuttia. Keksit saavat olla pehmeitä uunista tullessaan. Anna keksien jäähtyä kunnolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.