Pohja:

4 munan sokerikakkupohja

 

Täyte:

  • 1 prk (410/240g) säilykepersikoita
  • 1 prk flora vispi 20%
  • 1 prk maitorahkaa
  • n. 2 tl vaniljakreemijauhetta
  • sokeria maun mukaan

 

Kiille:

  • Reilusti (n. 500g) pakastemansikoita sulatettuna osittain
  • n. 3 dl hyytelösokeri Multia

 

Valmistus:

Paista pohja valmiiksi esim. jo edellisenä päivänä.

Kaada persikoiden liemi pois ja soseuta persikat sauvasekoittimella. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja aseta pohjapala irtopohjavuokaan. Levitä reilusti persikkasosetta pohjalle ja ohuemmin päällipuolelle kostukkeeksi.

Vaahdota vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka edelleen sekoitten. Vatkaa mukaan sokeri ja kreemijauhe. Levitä reilusti täytettä pohjalle, vähän yli puolet. Laita toinen kakkupohjan puolikas täytteen päälle ja painele tasaiseksi.

Soseuta mansikat ja kaada sose kattilaan hyytelösokerin kanssa. Anna seoksen kiehahtaa ja kiehua n. 30 sekuntia. Jäähdytä kiillettä sekoitellen muutama minuutti. Levitä kiille kakun pinnalle aloittaen reunoilta ja etene keskelle. Lisää kerroksia kunnes kiille loppuu.

Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan, hyytymään ja odottamaan koristelua.

Koristele lopulla täytteellä pursotellen.