Kakkua ystävän synttäreille


Ystäväni täyttää tänään 21 vuotta ja toivoi minttusuklaakakkua. Saamansa pitää :D. Pohjan ohjeen nappasin Emerald City-blogista, joskin Jack Bauer oli bongannut ohjeen Open Cafésta. Kiitos siis kumpaankin suuntaan.  Ja koska minttua ei alkuperäisestä ohjeesta löytynyt, täytyi sitä lisätä itse. Muutenkin ihan hieman sorkin ohjetta palvelemaan paremmin tarkoitusta.

Täyte onkin sitten oma sovellus, yksinkertaista ja varmasti hyvää. Päälle kokeilin ensimmäistä kertaa suklaa ganachea ja koristelin kakun vielä minttusuklaanamusilla :).

Tarvitset:

  • 6 munaa
  • 2½ dl sokeria
  • 1½ dl öljyä
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl tummaa kaakaojauhetta (Fazer Cacao)
  • 3 riviä Fazer Marianne-suklaata rouhituna

Valmistus:

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana samalla vatkaten. Vaahdolle ei pitäisi käydä kuinkaan!

Sekoita kuivat aineet suklaata lukuun ottamatta keskenään ja siivilöi pienissä erissä taikinaan. Pyöräytä viimeiseksi suklaarouhe takinaan turhia sekoittelematta.

Paista voidellussa ja leivinpaperilla pohjustetussa(leikkaa pohjan kokoinen pyörylä vuokaan) irtopohjavuoassa n. 45 minuuttia 175 asteessa. Jos pinta alkaa tummua ja/tai kovettua niin laita päälle foliota.

Täyte:

  • 100 g minttu täytesuklaata (Panda)
  • 1 prk Flora Vispi 20%
  • 1 prk rahkaa
  • 1-2 tl vaniljakreemijauhetta
  • 1 rivi Marianne-suklaata rouheena

Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Vaahdota vispi ja lisää suklaa vaahtoon kun se on jäähtynyt. Lisää täytteeseen vielä rahka, kreemijauhe ja hieman suklaarouhetta "pureskeltavaksi".

Päälle: "suklaaganache"(kokeilu)

  • 200 g maitosuklaata hienona rouheena
  • 1 prl Flora Vispi 20%
  • 2 tl vaniljakreemijauhetta

Lämmitä kermaa lähes kiehumispisteeseen. Siirrä kerma pois levyltä ja lisää joukkoon suklaarouhe ja vatkaa tasaiseksi. Anna jäähtyä, esim kylmävesihauteessa, samalla vatkaten kunnes seos on sopivan paksua kakun päälle levitettäväksi.

Itse laitoin liian vähän suklaata kuorrutteeseen, joten lisäilin jäähtyneeseen seokseen vielä vaniljakreemijauhetta samalla vatkaten, jotta sain siitä purostettavaa. Myös tumman suklaan käyttö olisi varmaan auttanut. Ensi kerralla sitten uusi yritys :D