Mokkabrowniet

Tarvitset:

  • 55 g margariinia
  • 115 g tummaa suklaata (esim. Pandan levy on 130g)
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 ¼ dl fariinisokeria (tai 2½ dl ruskeaa sokeria)
  • 2 munaa
  • 1 rkl vahvaa kahvia (pikakahvia!)
  • 1½ dl jauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • n. 55 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

Valmistus:

Sulata suklaa ja rasva paksupohjaisessa kattilassa. Anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi(ei tule valkoista kun on fariinisokeria mukana J). Sekoittele varovasti vaahdon joukkoon suklaa ja kahvi.

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos taikinaan vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pähkinärouhe ja sekoita kevyesti tasaiseksi.

Voitele irtopohjavuoka (halk. 26 cm) tai neliskanttinen vuoka (n.20x20cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa 20-30 min uunista ja mielihalusta riippuen kypsäksi tai hieman keskeltä pehmeäksi. Itse paistoin kypsäksi asti, sillä tästä tulee yksi kakkupohja J.

 

”Tiikerikakkupohja”

Tarvitset:

  • 250g margariinia
  • 2½ dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mehua tai likööriä (itse laitoin persikkapurkista mehua ja tujauksen brandya)

Valmistus:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri valkeaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Kaada joukkoon vielä haluamasi neste ja sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota irtopohja- tai kuivakakkuvuoka ja paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

 

Täyte:

  • 1 prk flora vispi 20%:a
  • 1 rs (200g) appelsiinituorejuustoa
  • sokeria

 

Vaahdota vispi ja sekoita mukaan tuorejuusto sekä sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Jos haluat vielöä jämäköittää täytettä lisää 1-2 tl vaniljakreemijauhetta tai yksi liivate appelsiinimehutippaan sulatettuna.

Kakun kokoaminen:

Laita pohjalle tiikerikakkupohja ja kostuta se vaniljamaidolla. Levitä päälle täyte ja tasoita. Kostuta mokkabrownie-pohja kahvilla tai kaakaolla ja nosta täytteen päälle. Kostuta myös päällipuolelta.

Koristele kermapursotuksilla ja appelsiinilla.