Synttärikakku Annalle

1239435016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239435065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihana ystäväni näki pikkuveljeni tissikakun ja innostuttiin sitten kavereiden kanssa pohtimaan Annalle sopivaa synttärikakkua. Pippelikakku kävi kyllä mielessä mutta päädyttiin sitten vähän soveliaampaan kakkuun.

Pohjana 6 munan sokerikakkupohja, jossa osa jauhoista korvattu kaakojauheella ja vaahtoon on lisätty n. ½ dl öljyä samalla edelleen vaahdottaen. Olin leiponut kakun valmiiksi pakkaseen ja otin sen sulamaan n. 1 tunti ennen kun aloin valmistaa täytettä.

Täyte:

  • 1 prk flora vispiä
  • 1 prk maitorahkaa
  • sokeria maun mukaan
  • n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 1 prk (425g) persikan puolikkaita valutettuna ja soseutettuna

Vaahdota vispi ja lisää kiinteään vaahtoon muut aineet. Persikkasoseen voi joko kaataa vaahdon joukkoon tai levittää ennen vaahtoa pohjille.

Itse käytin tätä persikkasosetta ikään kuin kostukkeena. Pakastettu ja öljyllä leivottu kakku on mehevä, eikä kaipaa kostuketta. Ainakaan minun makuuni eivät ole läpimärät täytekakut.

Muotoile kakkupohjaan pepun muotoa ennen täyttämistä ja kerrosten leikkaamista. Kokoa kakku kelmun päälle, jolla voit sitten peittää kakun hyytymään. Käytä reilusti täytettä ja muotoile vielä reunoja kun kakku on täytetty. Kääri kakku kelmuun ja anna levätä mielellään yön yli.

1239387077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1239386945_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kreemi

  • 125 g pehmeää margariinia
  • n. puoli pakettia tomusokeria (4 dl)
  • n. 3rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl maitoa

Valmista kreemi jaahdottamalla ensin margariini, sokeri ja tomusokeri. Lisää maito ja jatka vatkaamista. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopiva koostumus.

Peitä kakku kreemillä ja ohueksi kaulitulla marsipaanilla.

1239435203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1239435024_img-d41d8cd98f00b204e9800998e