Kesäisen raikas tuparikakku
Samoihin tupareihin matkaa tämäkin kakku. Toiveita ei ollut, joten tällääistä syntyi tällä kertaa. Makeaa ja raikasta samaan aikaan. Ah.
Pohjana kääretorttupohja, jonka ohjeen nappasin pussin kyljestä. Kokeilin ensimmäistä kertaa kruunun karkeita vehnäjauhoja ja ne sopivat ihanasti kääretorttutaikinaan. Rakenteesta tuli ihan erilainen kuin tavallisilla vehnäjauhoilla.
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1½ dl karkeita vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vähissä erissä siivilöiden taikinaan. Kaada ja levitä taikina uunipannuun ja paista 225 asteessa n. 8 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista unissa ollut leivinpaperi pohjan päältä mahd. pian, muuten se jää kiinni! Anna jäähtyä.
Täyte
- 1 prk Flora vispiä
- 125 g maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan
- 4-5 dl pakastemansikoita sulatettuna ja haarukalla muusattuna
- 200g suklaalevitettä(rainbow maitosuklaa) mikrossa pehmennettynä
Kostutukseen sitruunavettä, josta 1/3 sitruunamehua/vettä
Koristelu
- 125 g margariinia
- noin 6 dl tomusokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Vaahdota margariini ja suurin osa sokerista. Lisää sitruunamehu samalla vaahdottaen. Lisää loppu sokeri pikkuhiljaa kunnes sat tärpeeksi jämäkän seoksen. Seosta voi lämmittää ja siten pehmittää hieman mikrossa, joten se saa olla aika jämäkkää. Levitä tasaisesti kakun päälle.
- paketti valkoista sokerimassaa
- sokerimassakukkia
- marsipaania
- vihreää elintarvikejäriä+tippa vettä+tomusokeria
Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla tasolla tai silikonialustan päällä. Koristele ja maalaa haluamallasi tavalla.
Hieman oli ongelmia sokerimassan kanssa, sen verran nopeasti se kuivuu ja kovettuu. Onneksi röpelöt jäivät reunoille piiloon :D
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.