Picnic-evääksi piirasta
Kaverini kotiutui vihdoin 6 kuukauden vaihto-opinnoista Sveitsistä. Huomenna olisi tarkoitus syödä ja viettää Suomen kesää yhdessä. Mikäpä paremmin sopisi suomalaiseen kesään kuin raparperi. Ah! Ohje Pirkan sivuilta, hieman mukattuna
Pohja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruisleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl fariinisokeria
- 1 dl öljyä
- 1 muna
Täyte
- 5 dl raparperipaloja
- 1 pieni hapahko omena(ei pakollinen)
- 1 tlk kermaviiliä
- 1 dl fariinisokeria
- 1 muna
Sekoita pohjan aineet tasaiseksi ja painele n. ø 24 cm tai 20x20cm vuoan pohjalle ja reunoille. Itse laitoin vuokaan paperin, jotta saan piirakan pois lasivuoasta kuljetusta varten. Muissa oloissa olisin tarjoillut piiraan paistovuoasta :>
Ripottele pohjan päälle raparperit (ja omena). Sekoita täytteen muut aineet ja kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 minuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.