Picnic-evääksi piirasta

1246035646_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaverini kotiutui vihdoin 6 kuukauden vaihto-opinnoista Sveitsistä. Huomenna olisi tarkoitus syödä ja viettää Suomen kesää yhdessä. Mikäpä paremmin sopisi suomalaiseen kesään kuin raparperi. Ah! Ohje Pirkan sivuilta, hieman mukattuna

Pohja

  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruisleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl öljyä
  • 1 muna

Täyte

  • 5 dl raparperipaloja
  • 1 pieni hapahko omena(ei pakollinen)
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna

Sekoita pohjan aineet tasaiseksi ja painele n. ø 24 cm tai 20x20cm vuoan pohjalle ja reunoille. Itse laitoin vuokaan paperin, jotta saan piirakan pois lasivuoasta kuljetusta varten. Muissa oloissa olisin tarjoillut piiraan paistovuoasta :>

1246035719_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1246035709_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ripottele pohjan päälle raparperit (ja omena). Sekoita täytteen muut aineet ja kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 minuttia.

1246035689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1246035667_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1246035653_img-d41d8cd98f00b204e9800998e