Pakastimen tyhjennys-nyytit ja -pasteijat (n. 20 kpl)

1249626140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1249626891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Läksiäismenu jatkuu. Koska muutan varsin kauas kotoa on pakastin paras syödä tyhjäksi. Pakastimesta löytyikin kukka- ja parsakaalia, sekä tekemääni piiraaseen käyttämäni maissit. Pakkasessa oli myös joulutorttulevyjä, niistä nämä nyytit keksinkin.

Nyt alkaa onneksi näyttää tyhjältä ja kasviksista on aina helppo soveltaa jotain herkkuja esim. sinihomejuuston(ah!) avulla. Tuoksuva menu kylläkin, valkosipulia ja sinihomejuustoa <3

Taikina

  • 10 valmista torttu- (tai lehti)taikinalevyä

Täyte

  • n. 450g kukka- ja parsakaalia (pakaste tai keitettynä)
  • 1 sipul hienonnettuna jai kuulotettuna
  • reilusti tuoreita yrttejä (basilika, ruohosipuli)
  • 1-2 tl sokeria
  • 1-2 rkl kermaviiliä
  • 60 g sinihomejuustoa
  • voiteluun muna tai öljyä

Ota taikinalevyt sulamaan.

Sulata/keitä kaalit ja kuulota sipuli. Jos käytät pakasteita, kannattaa katsoa, ettei kukntoihin jää puumaisia osia, ne ei tunnu kivalta suussa :E. Soseuta kaalit sauvasekoittimella ja lisää sipuli, yrtit, sokeri ja kermaviili. Murustel joukkoon homejuusto ja sekoita. Maista suola - homejuusto on niin suolaista etten ainakaan itse sitä lisännyt.

Kauli levyjä hieman ohuemmiksi. Itse tein yhdestä levystä aina kolme nyyttiä ja pasteijoita puolestaan kaksi aina levystä. Pasteijassa taikina saa olla paksumpi, sillä uunissa pasteijoiden täyte kiehuu niin lujaa, että ohut taikina saattaa hajota(nimimerkillä kokemusta on! ei siis pihistellä :D). Paista nyytit muffinipellissä&-papereissa ja pasteijat ihan pellillä.

1249626181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1249626172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  

Muista pistellä pasteijat. Voitele nyytit ja pasteijat ja paista 225 asteessa n. 15 min kunnes pinta on saanut kauniin värin ja taikina kohonnut kauniiksi.

1249626159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e