Appelsiinimuffinssit - 8 isoa tai 12 pientä

1255705927_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisää väriä harmaaseen iltaan! Täällä aamu alkoi vesisateella ja nyt satelee jotain lumelta näyttävää, vaikka uskallan kyllä veikata että se on räntää, tai märkää lunta ;D. Lumianalysointi on alkanut! Alan selvästi muuttua pohjoisen asukiksi.

Myös sen perusteella että muuttolaatikoiden pakkaus jatkuu kunhan saan ohjeen naputeltua. Isompi, ja ah niin oma, kämppä häämöttää kahden viikon päässä. Päätin kerranin aloittaa tän hullun pakkausrumban ajoissa, varsinkin kun ensi viikko kuluu kokonaan Tampereella syysloman(LOMA! en oikein vieläkään usko, että tää on totta!) vietossa.

Ja niin: Tämä ohje on myös superhelppo, tänään en jaksanut vaivata päätäni(saati kaivaa lemppari-leivontakirjaani laatikon pohjalta) vatkaimilla tai sämpylän pyörittelyllä. Mutta myös helppo voi olla nannaa <3

Taikinaa!

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 l kauraleseitä
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl pomeranssinkuorta
  • 1 dl öljyä
  • 1 muna
  • 1 appelsiini
    • kuori raastettuna
    • ½ mehusta
  • 1 dl jogurttia (itsellä maustamaton luonto+)

Ja no, ei tähän juuri opastusta tarvita. Kuivat aineet kulhoon ja sekaisin, loput perään ja sekaisin taas. Taikina saa olla löysää. Lusikoi vuokiin, muffinssipelti on melkein välttämätön kun taikina on näin löysää(jos peltiä ei löydy, käytä amerikan-muffinssi-vuokia tai kahta päällekkäistä vuokaa niin säästyt taikinatulvata ja pellin hinkkaamiselta), ja paista 175 asteessa 15-20 min uunista riippuen (itse paistoin varmaan ylikin tuon, ihme uuni eikä käyttöohjeita missään!)

1255706966_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

mau <3