Lisää keksejä

Olen varsin perso kekseille ja kun nyt kerran pääsin vauhtiin niin päätin tehdä reilulla kädellä. Ei ainakaan lopu juhlissa kesken vaikka näitä joku maistelisi jo hieman etukäteen :).

1588687.jpg

Näihin nappasin ohjeen Kinuskikissan blogista, kerroin neljällä ja sovelsin pikkuisen. Keksejä tulikin PALJON. Mutta niin oli tarkoituskin.

Tarvitset:

400 g margariinia
4 dl sokeria
2 munaa (näitä olisi ohjeen mukaan tullut neljä mutta jätin osan pois)
10 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 tl kanelia

Lisäksi: Kaneli-sokerisekoitusta keksien päälle.

Valmistus:

Vaahdota rasva ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatjaa joukkoon munat yksitellen nopeasti vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina kylmään jähmettymään.

Ota taikinasta pala kerallaan käsittelyyn. Pyörittele taikinasta jauhoisilla käsillä ensin yksi paksumpi tanko. Jaa tanko osiin ja pyörittele palat taas omiksi pötkylöikseen. Kierittele tangot kaneli-sokeriseoksessa ja taivuta pellille S-kirjaimen muotoon. Paista 200 asteisen uunin ylätasolla noin 5-10 minuuttia.

1588785.jpg  1588788.jpg

Tässä vielä hieman osviittaa keksien määrästä. Taikinaa oli suhteessa molempia yhtä paljon mutta ilmeisesti tuo leivinjauhe tekee sen että ässä-keksejä tuli paljon enemmän :)