Porkkana-maissi-piiras läksiäisiin

1249626151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huomenna vietän kavereideni kanssa läksiäisiäni. Muutan opiskelemaan uudelle paikkakunnalle ja käynpä vielä ennen opitojen aloittamista Kanadassa World Skills kisoissa ompelemassa kilpaa!

Tässä illan menun ensimmäinen maistiainen.

Pohja

  • 100g rasvaa (50g voita, 50g margariinia)
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 1 dl tummaa soijarouhetta (voi korvata jauhoilla)
  • 1 tl yrttisuolaa
  • tilkka kylmää vettä

Nypi rasva, jauhot+suola ja soijarouhe muruiksi. Lisää tilkka vettä ja vaivaa taikinaksi. Painele taikina vuoan (n. 20x20 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Laita vuopka kylmään odottamaan.

Täyte

  • 2 isoa porkkanaa karkeana raasteena
  • 3 pientä sipulia renkaina
  • n. 200 g pakastemaissia (ota sulamaan kun aloitat)
  • 3 kynttä valkosipulia murskattuna
  • n. 5 cm pätkä inkivääriä raastettuna
  • n. 1 tl yrttisuolaa
  • reilusti mustapippuria
  • ripsaus currya
  • n. 1 tl sokeria
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 2 munaa

Kuulota porkkanaraastetta ja sipuleita miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja mausteet loppuvaiheessa ja sekoittele hyvin. Lisää joukkoon maissit ja ota levyltä. Maista ja mausta lisää jos siltä tuntuu. :)

Sekoita kermaviili ja munat. Kaada kasvistäyte pohjalle ja kermaviiliseos sen päälle. Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia.

1249626244_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1249626284_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on hyvää sekä kylmänä että lämmitettynä. Saman kaltainen piiras löytyy myös täältä aiemmin leipomanani. :)