Isot suklaakeksit

Halloween tai suomalaisittain Pyhäinmiesten päivä kolkuttelee aivan oven takana. Olen kutsunut joukon ystäviäni luokseni ja tässä yksi tarjottava.

Reseptejä selailin läpi useita mutta palasin jatkuvasti Kinuskikissan sivuille ihastelemaan "Pehmeiden suklaakeksien" reseptiä. Sitä sitten kokeilinkin, joskin aivan pikkiriikkisellä muutoksella: en halunnut laittaa taikinaan kookosta sillä se jakaa varsin voimakkaasti mielipiteitä ja halusin että kaikki voivat keksejä hyvillä mielin maistella.

Tässä siis ohje alkuperäisenä ja suluissa omat muutokseni.

5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (laitoin 4 rkl)
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa (en laittanut ollenkaan sillä keittiöstäni ei löytynyt muuta suolaa kuin Herbamarea :D)
250 g sulatettua margariinia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata (tätä en laittanut lainkaan
100 g maitosuklaata       vaan laitoin 200g = levyn Fazerin sinistä, jonka sain Titta-sly:ltäni)
1 dl kookoshiutaleita (1 dl kaurahiutaleita)

Valmistus:

Sulata margariini ja sekoita kuivat aineet suklata ja hiutaleita lukuun ottamatta. Sekoita sokerit ja rasva keskenään ja lisää vaahtoon munat yksitellen. Siivilöi joukkoon jauhot muutamassa osassa ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan ennen viimeistä jauho-osaa suklaarouhe ja hiutaleet, näin saat ainekset tasaisesti taikinaan.
2024791.jpg

Taikinasta kannattaa pyöritellä "pullia" kauniin muotoisten keksien aikaansaamiseksi. Keksit myös leviävät varsin paljon, joten pellillä kannattaa jättää leviämisvaraa.

2024786.jpg   2024805.jpg
uuniin menossa ja sieltä tulleina :)

2024795.jpg   2024808.jpg

Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia riippuen keksien koosta. Keskit jäävät pehmeiksi! Anna keksien jäähtyä kunnolla. Ainakin omasta mielestäni keksi ovat parhaimmillaan vasta paiston jälkeisenä päivänä :)