Iskän rahkatorttu
Isäni tykkää kovasti rahkapiirakasta. Joten -yllätys yllätys- päätin leipoa synttärikakuksi rahkapiiraan. Tai korkeutensa ja muhkeutensa puolesta pikemminkin kakun :). Ja minusta rahkapiirakka kuuluu ehdottomasti pääsiäiseen. Mikäpä siis sen parempaa. Ohje sovellettu Maku-lehden ohjeesta. Olen tehnyt kyseisellä ohjeella aiemminkin kakkua, ihan kirjaimellisesti ohjetta noudattaen. Nyt piti soveltaa kun olin varannut vain tiettyjä aineksia kakkuun.
Pohja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1/3 dl sokeria
- 1½ tl vaniljasokeria
- ripaus inkivääriä
- 100 g margariinia
- ½ muna (loput menevät täytteeseen)
- 1 rkl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva. Erottele kahdesta munasta valkuainen ja keltuainen. Käytä taikinaan n. ½ rkl keltuaista ja n. ½ rkl valkuaista. Nypi murumaiseksi ja lisää muna sekä vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita takina kylmään vetäytymään. Lämmitä uuni 175 asteeseen täytteen valmistuksen aikana.
Täyte
- 1 prk rahkaa
- 1 prk kermaviiliä
- ½ dl öjlyä/sulatettua margariinia
- 1 dl sokeria
- 1½ munaa valkuainen ja keltuainen eroteltuna
- ½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- rusinoita
- mantelirouhetta
- kuivattuja appelsiininpaloja ja sukaatteja
Sekoita täyteen muuta ineet keskenään lukuun ottamatta valkuaisia. Vaahdota valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi ja nostele varovasti täytteen joukkoon.
Painele taikina n. Ø 20cm uunivuokaan jossa on korkea reuna. Käytä apuna jauhoja jos taikina tarttuu sormiin. KAada täyte vuokaan ja paista n. 1 tunti kunnes täyte on kiinteää. Kumoa vuoasta kun kakku on kokonaan jäähtynyt.
Koristelin kakun kaakaosokerikreemillä, jota käytin peppukakussa, ja tummalla suklaalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.