Iskän rahkatorttu

1239435001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isäni tykkää kovasti rahkapiirakasta. Joten -yllätys yllätys- päätin leipoa synttärikakuksi rahkapiiraan. Tai korkeutensa ja muhkeutensa puolesta pikemminkin kakun :). Ja minusta rahkapiirakka kuuluu ehdottomasti pääsiäiseen. Mikäpä siis sen parempaa. Ohje sovellettu Maku-lehden ohjeesta. Olen tehnyt kyseisellä ohjeella aiemminkin kakkua, ihan kirjaimellisesti ohjetta noudattaen. Nyt piti soveltaa kun olin varannut vain tiettyjä aineksia kakkuun.

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1/3 dl sokeria
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • ripaus inkivääriä
  • 100 g margariinia
  • ½ muna (loput menevät täytteeseen)
  • 1 rkl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva. Erottele kahdesta munasta valkuainen ja keltuainen. Käytä taikinaan n. ½ rkl keltuaista ja  n. ½ rkl valkuaista. Nypi murumaiseksi ja lisää muna sekä vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita takina kylmään vetäytymään. Lämmitä uuni 175 asteeseen täytteen valmistuksen aikana.

Täyte

  • 1 prk rahkaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ dl öjlyä/sulatettua margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1½ munaa valkuainen ja keltuainen eroteltuna
  • ½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • rusinoita
  • mantelirouhetta
  • kuivattuja appelsiininpaloja ja sukaatteja

Sekoita täyteen muuta ineet keskenään lukuun ottamatta valkuaisia. Vaahdota valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi ja nostele varovasti täytteen joukkoon.

Painele taikina n. Ø 20cm uunivuokaan jossa on korkea reuna. Käytä apuna jauhoja jos taikina tarttuu sormiin. KAada täyte vuokaan ja paista n. 1 tunti kunnes täyte on kiinteää. Kumoa vuoasta kun kakku on kokonaan jäähtynyt.

1239386931_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1239435095_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristelin kakun kaakaosokerikreemillä, jota käytin peppukakussa, ja tummalla suklaalla.