Porkkanakakku
Tämäkin pääsee juhliini maisteltaviksi, joskin leivoin sen enemmänkin äidin toiveesta ja kotiväen suihin pantavaksi. Mutta kaikille riittä varmasti :)
Ohje oli uusimman Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteessä.
Taikina:
2 kanamunaa
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
1 dl öljyä
Kuorrutus:
25 g margariinia
50 g sulatejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
Valmistus:
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja öljy varovaisesti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (esim. kookoshiutaleilla tulee ihanaa!) kakkuvuokaan ja paista n. 40 minuuttia uunin alatasolla.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneelle kakulle ja koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.