Porkkanakakku

1807430.jpg


Tämäkin pääsee juhliini maisteltaviksi, joskin leivoin sen enemmänkin äidin toiveesta ja kotiväen suihin pantavaksi. Mutta kaikille riittä varmasti :)

Ohje oli uusimman Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteessä.

Taikina:

2 kanamunaa

1½ dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl vaniliinisokeria

2 dl vehnäjauhoja

3 dl porkkanaraastetta

1 dl öljyä

 

Kuorrutus:

 

25 g margariinia

50 g sulatejuustoa

1½ dl tomusokeria

1 tl vaniliinisokeria

 

Valmistus:

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja öljy varovaisesti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (esim. kookoshiutaleilla tulee ihanaa!) kakkuvuokaan  ja paista n. 40 minuuttia uunin alatasolla.

 

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneelle kakulle ja koristele.