Vegaaniset muffinssit 12 kpl



Vegaanivieraille täytyy tietys olla tarjolla myös makeaa syötävää joten tässä tulos. Ohjeen löysin Runsaudensarvi-liikkeestä ostamastani "Kakku vai kepponen"-vihkosesta, joka on täynnä vegaanisia makeita herkkuja ja käteviä vinkkejä. Itse esimerkiksi huomasin alkaneeni leivontapuuhiin ilman sokeria, vihosta kuitenkin löytyi tieto että 1,5 dl tomusokeria vastaa 1 dl hienoa sokeria. Ei tarvinnut siis juosta kauppaan kesken kaiken.


Taikina:

2 dl soijajogurttia
3 dl tomusokeria (tai 2dl tavallista)
100 g vegaanista margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Päälle:

Reilusti vadelmia ja mustikoita
(Marjat voi myös sekoittaa taikinaan)

Valmistus:

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita keskenään sokeri ja jogurtti. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää jogurttiin ensin margariini ja sitten kuivat aineet. Kaiken voi vain vatkata sähkövatkaimella sekaisin!

Laita muffinssivuokaan muffinssipaperit ja lusikoi taikina tasaisesti vuokiin. Ripottele päälle reilusti marjoja ja halutessasi hieman sokeria.

Paista 200 asteisessa uunissa kypsiksi. En muistanut katsoa kelloa mutta kokeilin tikulla kypsyyttä kun uunista alkoi nousta herkullisia tuoksuja. Monesti nenä paljastaa kun leivonnainen alkaa olla kypsä, sillä silloin se alkaa tuoksua voimakkaammin :). Noin 20 minuuttia sanoisin.