Sadonkorjuupiirakkaa

1253380474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huh, jopas on hävettävän pitkä tauko ollut päivittelyssä. No ihan syystäkin: Muutin Tampereelta Ouluun opiskelemaan, kävin Kanadassa MM-kisoissa ompelemassa(hopeaa!) ja sain uunin pestyä vasta nyt(kämppiksiinkin piti ehtiä tutustua ;D). Noh, eiköhän leivontaintoa ala löytyä kun illat pimenevät ja syöjiä alkaa ryömiä koloistaan(=Maikki alkaa saada kavereita tai vieraita). Ja tottakai kouluporukan illanistujaisiin täytyy leipoa herkkuja(=näin Maikki saa kavereita xD).

Tälläistä pientä kuitenkin leipaisin huomista varten kun tulee kaveri käymään kylässä vähän pitemmän matkan takaa <:

Pohja

  • 100 g margariinia
  • 3 dl jauhoja (2 dl vehnä- ja 1 dl ruisjauhoja)
  • ½-1 dl tummaa soijarouhetta (voipi jättää pois)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • suolaa
  • ½ dl kylmää maitoa tai vettä

Nypi ainekset nestettä lukuunottamatta muruiksi. Lisää neste, pyöritä palleroksi ja laita kelmuun+kylmään odottamaan.

Täyte

  • pala kaalia
  • 1 iso sipuli
  • 3 isoa porkkanaa
  • 2 kynttä valkosipulia murskana
  • maissia pakkasesta
  • suolaa, mustapippuria, paprikaa, currya, oreganoa, sokeria
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 2 munaa
  • juustonkannikka

Hienonna kasvikset ja kuulosta ne pannulla maisteiden kanssa pehmeiksi. ÄLÄ ruskista! Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen kermaviili ja munat. Maista ja mausta lisää jos tarvis.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista foliolla peitettynä 250 asteissessa uunissa 8-10 minuuttia. Ota pohja uunista ja laske lämpö 225:een. Kaada täyte pohjalle, raasta ja viipaloi pinnanpeitoksi juustoa(raejuustokin käy!) ja paista n. 30 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Anna jäähtyä ja nauti lämpimänä. Salaattia seuraksi <:

1253380482_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

mau <3