Suklaa-mango täytekakku

1891718.jpg

Pääsin vihdoin kokeilemaan marsipaanilla ja sokerimassalla leikkimistä. Olin luvannut muuttomiehelleni pakettiauton mallisen kakun palkkioksi ja ennakkotuparitajottavaksi. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen. Kakusta tuli varsin pieni, neljälle syöjälle. Mutta perusideaahan voi käyttää aina vain suurempaan ja suurempaan :)

Pohjana käytin kääretorttutaikinaa, joskin ilman perunajauhoja (en suosittele :P). Hyvän makuista tuli, mutta huonosti koossapysyvää. Tässä siis miten se olisi pitänyt tehdä :)

1891719.jpg
pohjasta tuli aivan turhan höttöinen.

Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

1 prk flora vispiä vaahdotettuna
ripaus vaniljakreemijauhetta
4 palaa Fazer Omarsuklaata hienona ruoheena
1 prk mangopilttiä

Kostutus:

n ½ dl vaniljamaitoa

Kuorrutus ja kreemi:

50 g margariinia
1/4 tl vaniljasokeria
n. 2 dl tomusokeria
1 tl maitoa

marsipaania jasokerimassaa sekaisin
pastaelintarvikeväriä(Wilton)


Vaahdota hyvin, pitkään ja hartaasti, munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan vähän kerrallaan. Paista uunipellillä 6-8 minuuttia 200 asteessa. Kumoa valmis pohja heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi. Anna jäähtyä.

Leikkaa pohjasta sopivan kokoisia paloja ja kostuta sekä täytä aina vuoron perään kunnes kakku on tarpeeksi korkea. Kääri kakku kelmuun ja laita se kylmään jähmettymään.

Sekoita kreemiä varten rasva ja sokerit tasaiseksi ja lisää lopuski maito.

Leikkaa kakku haluttuun muotoon, sivele se kreemillä ja koristele marsipaanisokerimassaseoksella ja pastaväreillä maalaten.

1891725.jpg