Omenaa, kookosta ja fariinisokeria kierrepullissa

1961274.jpg

Pitihän sitä pullaa leipoa, kun sain SLY:ltäni kardemummaa. Ja aikaakin riitti kun kökötin flunssassa kotona. Näistä tuli varsin hyviä mutta ensi kerralla laitan takuulla myös kanelia. Ajattelin jotenkin omituisesti, että jätän sen pois kun tulee sitten liikaa makuja samaan. No, tuloksena siis se, että kyllä pitää kierrepullassa olla kanelia :D. Ensi kerralla voisin kokeillam voisilmäpullia kun en ole ikinä niitä thenyt.. Aina vaan puusteja :D

Tein ihan perus pullataikinan, joskin korvasin n. 3 dl jauhoista kaurahiutaleilla ja rasvan öljyllä. Rasvaa olisi voinut laittaa enemmänkin, mutta koska täytteeseen tulee rasvaa, jätin osan pois taikinasta.

Siis jotakuinkin näin:

2½ dl kädenlämpöistä maitoa
½ pkt hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl kardemummaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 3-5 dl jauhoja
½ dl rypsiöljyä

Täyte:

n. 60 g sulatettua leivontamargariinia
reilusti fariinisokeria,
kookoshiutaleita
ja omenaraastetta
(+ kanelia ja paljon :D)

Liuota maitoon hiiva ja lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja alusta jauhoilla löysähköksi taikinaksi. Lisää viimeisenä öljy ja sekoita hyvin. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle rasva ja muut täytteet tasaisesti. Kääri rullaksi ja leikkaa taikinasta n. 3 cm paksuisia viipaleita. Itse paistoin pullat muffinssivuoissa kun niitä on jotenkin kertynyt ihan hirveästi.

Voitele pullat vielä munalla ja ripottele päälle sokeria ja kookosta. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

Kauti kardemummakahvin kanssa :)