Konjakkikeksit

Ylioppilasjuhlat lähsetyvät kamalaa vauhtia ja aloitin leipomisurakan kekseillä.

1588683.jpg

Tämä oli tuttu ja nopea resepti, jota käytin viimeksi syntymäpäivillä. Maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin vaikka ovatkin brandylla maustettuja :). Alkoholiahan näihin ei jää.

* Muoks. ohje on Valittujen Palojen Suuresta Leivontakirjasta ja on Konjakkiplarien ohje. Konjakkiplarit kuitenkin tehdään omalla muotillaan, jota oli ohjeessa kuvattu tammenlehvän muotoiseksi. Itseltäni kyseistä muottia ei löytynyt, joten ihan vaan taikinapyörällä leikkasin keksit :)

Tarvitset:
(Taikinasta tulee 4-6 pellillistä keksejä, eli varsin reilusti. Alkuperäinen ohje oli puolet tästä)

400 g margariinia
n. 3dl sokeria
4 rkl konjakkia/brandya
n. 10 dl vehnäjauhoja

Valmistus:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon konjakki. Lisää jauhot kerralla ja sekoita tasaiseksi mahdollisimman vähällä työllä, taikinaa ei saa vaivata! Laita taikina kylmään noin tunniksi.

Kauli taikina noin 0,5 cm levyksi ja ota muotilla tai taikinapyörällä haluamasi muotoisia keksejä. Voitele keksit kylmällä vedellä ja ripota pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min kunnes keksit saavat hieman väriä.