Vegaaninen piiras

1601978.jpg
Pahoittelen kamalaa kuvaa, parempaa tulossa kyllä :)

Valmistujaisjuhliini on tulossa myös kasvissyöjiä ja yksin täysi vegaani joten sain kokeilla myös täysin vegaanista leipomista. Olen aiemminkin käyttänyt pehmeää tofua ja pinaattia piirakassa, joten tämä ei niinkään ollut uusi aluevaltaus mutta tarkka sai silti olla

Pohja:

n. 175g vegaanista margariinia (esim. keiju laktoositon)
n. 3,5 dl vehnäjauhoja
n. 1,5 dl tummaa soijarouhetta
1 tl yrttisuolaa
tilkka kylmää vettä

Täyte:

2 pss pinaattia (pirkka, pakaste)
1 pkt pehmeää tofua
ripaus valkopippuria
muskottipähkinää ja suolaa maun mukaan

Valmistus:

Taikinan aineet vettä lukuun ottamatta nypitään murusiksi. Lisää sitten vesi jotta saat taikinasta kiinteän pallon. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

Sulata mikrossa pinaatti ja valuta liika vesi pois. Lisää sekaan käsin tai puuhaarukalla pehmeä tofu ja sekoita tasaiseksi. Mausta.

Painele taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min, kunnes reunat saavat hieman väriä/ovat rapeat.