Vegaaninen piirakkaherkku

1676103.jpg

Selailin taas vaihteeksi kuola valuen leivontablogeja ja tämä osui silmääni hauskan ideansa takia. Ohjeen löysin Mimmin blogista mutta alkuperäinen resepti on kuitenkin Pakkopullan. Reseptit siis vain kiertämään <3.

Ohjetta täytyi tietenkin hieman soveltaa vegaanisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Hyvät vinkit löytyivät taas "Kakku vai kepponen"-vihkosesta. Esim. kananmunan korvaaminen löytyi sieltä. Tässä ohjeessa käytin soijajogurttia, jota ½ dl vastaa yhtä munaa. Korvasin alkuperäisen ohjeen maidosta myös puolet jogurtilla ja laitoin loput viinimarjamehua.

Taikina:

1½ dl sokeria
2 dl soijajogurttia
1 dl mehua
125g vegaanista margariinia sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta

Väliin:

Pakastevadelmia ja säilykepersikkaviipalita


Valmistus:

Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa sokeri jogurtin joukkoon (puuharukka riittää). Lisää sekoitellen rasva ja mehu. Siivilöi joukkoon vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Helppo ohje, ei tarvitse varoa lässähtämistä :).

Voitele ja korppujauhota vuoka(itselläni oli 26 cm vuoka, joten "pulla" jäi matalammaksi kuin Mimmillä ja Pakkopullalla). Kaada puolet taikinasta vuokaan, lado päälle persikkaviipaleita ja vielä vadelmia(paljon!).  Kaada päälle loput taikinasta ja koristele haluamallasi tavalla esim. hedelmillä tai raesokerilla.

1676052.jpg  1676063.jpg
Täytteiden laittoa

1676080.jpg  1676093.jpg
Koristeltu ja valmis piirakka-pulla :)

Koemaistajatkin antoivat mielipiteensä ja hyvää oli, täytettä saattoi olla hieman liikaa tai liian isoina paloina sillä pohjaosuus jäi hieman raa'aksi. Eipä se makuun silti vaikuttanut :)