Tämän ohjeen sain kummitädiltäni ja koska maistelin tätä hänen syysjuhlissaan, piti tietenkin itsekin kokeilla (ja soveltaa :D). Tässä ohje alkuperäisessä muodossaan (ja suluissa sitten aina miten minä tein. Tuplasin nimittäin taikinan saadakseni siitä koko pellillisen)
OMENAPIIRAKKA
100g voita tai margariinia
1dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
1 muna (käytin tuplataikinaankin vain yhden munan)
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2dl maitoa (kaikki yllä olevat tuplana)
Täyte:
1tlk (250g) rahkaa (1 tlk kevytrahkaa 200g)
1tlk kevytranskankermaa (1 tlk craiche 5%)
2 munaa (en tuplannut taaskaan)
1dl kookoshiutaleita (1 rs Pirkka kvyt appelsiinituorejuustoa)
1dl sokeria (laitoin vain tämän verran ja makiaa oli)
1rkl vanilliinisokeria (3-4 tl)
Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon ja lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
Sekoita keskenään rahka, kevytranskankerma, munat, kookoshiutaleet, sokeri sekä vanilliinisokeri ja levitä seos taikinan päälle.
Huuhdo omenat ja leikkele ne pieniksi palasiksi(tulee parempaa, kun kuorii ompot) ja levitä ne rahkaseoksen päälle.
Paista piirakkaa 175 °C 45-50 minsaa tai kunnes täyte on keskeltäkin kiinteää.
On sitten sairaan hyvää vasta seuraavana päivänä, kun maut on tasaantuneet.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.