Appelsiinilla yllättävä omenarahkapiiras

1898817.jpg

Kuten arvata saattaa, omena teema jatkuu yhä. Oman kodin, keittiön ja aina vain kasvavan leipomusinnostuksen kunniaksi myös ulkoasuni uudistui. Kiitos siitä Tiialle.

Tämän ohjeen sain kummitädiltäni ja koska maistelin tätä hänen syysjuhlissaan, piti tietenkin itsekin kokeilla (ja soveltaa :D). Tässä ohje alkuperäisessä muodossaan (ja suluissa sitten aina miten minä tein. Tuplasin nimittäin taikinan saadakseni siitä koko pellillisen)


OMENAPIIRAKKA


3-4 kaupan omenaa tai 7-8 pientä kotiomenaa (meni vain 4 omenaa kun kikkailin koristeilla + SLY:ltä saadut pähkinät)

100g voita tai margariinia

1dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

1 muna (käytin tuplataikinaankin vain yhden munan)

2 1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1/2dl maitoa  (kaikki yllä olevat tuplana)

 

Täyte:

1tlk  (250g) rahkaa (1 tlk kevytrahkaa 200g)

1tlk kevytranskankermaa (1 tlk craiche 5%)

2 munaa (en tuplannut taaskaan)

1dl kookoshiutaleita (1 rs Pirkka kvyt appelsiinituorejuustoa)

1dl sokeria (laitoin vain tämän verran ja makiaa oli)

1rkl vanilliinisokeria (3-4 tl)

 

Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon ja lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjaan ja reunoille.

 

Sekoita keskenään rahka, kevytranskankerma, munat, kookoshiutaleet, sokeri sekä vanilliinisokeri ja levitä seos taikinan päälle.

Huuhdo omenat ja leikkele ne pieniksi palasiksi(tulee parempaa, kun kuorii ompot) ja levitä ne rahkaseoksen päälle.


1898799.jpg  1898810.jpg

Paista piirakkaa 175 °C 45-50 minsaa tai kunnes täyte on keskeltäkin kiinteää.


1898834.jpg

 

On sitten sairaan hyvää vasta seuraavana päivänä, kun maut on tasaantuneet.


NJAM!