Tuparikakku (n. 20 hengelle)

1938598.jpg

Päätin kerrankin tehdä jotain ISOA. Ja tietysti kokeilla marsipaanille maalaamista ja pursottelun harjoittelua. Ja marsipaaniruusujen tekoa. Ja ja ja :D

Kakku on sisältä varsin perustäyskäri, vaalea pohja, omenasosetta(itse tekemääni ;D), vadelmia ja kermavaahto-tuorejuustoseos. Kokeilun arvoinen oli tuorejuustolla jykevöitetty täyte: se oli sekä hyvää että tarpeeksi paksua. En siis tarvinnut liivatteita saati tukirakennelmia kakun täyttövaiheeseen.

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa täytekakun tekoa kääretorttupohjasta, ja voin sanoa, että takuulla käytän ohjetta jatkossakin. Kiitokset tästä Kinuskikissalle :)

Pohja (2 pellillistä paksua kääretorttupohjaa) :

10 munaa
3 3/4 dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
2½dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Täyte:

1½ prk flora Vispiä (20%)
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (Pirkka kevyt 200g)
1-1½ rkl vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

500g vadelmia

1½ dl omenasosetta

1 dl vaniljamaitoa kostutukseen

Valmistus:

Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Saa vaahdottaa varsin kauan. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vähän kerrallaan siivilän läpi. Sekoita varovasti. Kaada puolet taikinasta ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Laita loppu taikina paistumaan ja kumoa sillä välin ensimmäinen pohja sokeroidulle leivinpaperille, jotta se ei juuttuisi kiinni. Tee toiselle pohjalle samoin.

Vatkaa täytettä varte kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa kreemijauhe ja sokeri. Tuorejuusto lisätään vasta kun vaahto on "valmista".

Kostuta kakku vaniljamaidolla, levitä pohjalle hilloa, vadelmia ja tuorejuusto täytettä. Itselleni tästä tuli kaksi täytekerrosta. Leikkasin pohjista kaksi saman kokoista palaa ja käytin jämät keskikerroksena.

Kakun päällä on voikreemi ja marsipaanille maalailtu kuva sekä kermavaahtopusotukset.

1938596.jpg  1938631.jpg