Marjaisa suklaatäytekakku

1938635.jpg

Ihana ystäväni täyttää maanantaina 18 vuotta ja nyt viikonloppuna on tarkoitus kahvitella hieman sukulaisia etukäteen. Neiti S. pyysikin minua tekemään hänelle kakun ja tartuin tilaisuuteen innolla :) Ihanaa leipoa ja koristella kakku, jolla on oikeasti tarkoitus ja syöjiä, eikä vaan mitään "harjoituskakkua". Tällainen tapaus syntyi kaapista löytyneistä tarvikeista: hieman marsipaaninjämien hyödyntämistä :)

1938642.jpg   1939536.jpg
kakku ennen pursotuksia ja lähikuvaa kukista
Pohja:

5 munan suklaakakkupohja lasitekniikalla (munat lasiin, saman verran sokeria, saman verran jauhoja)

Täyte ja pursotukset:

5 dl Flora Vispiä (20% hyla)
200g appelsiinituorejuustoa (Pirkka kevyt)
ripaus vaniljakreemijauhetta
vaniljasokeria + hienoa sokeria amun mukaan (olisiko n. 4 tl yhteensä)
tippa punaista elintarvikeväriä

Välissä myös: 1 dl omenasosetta ja 200g pakastemarjasekoitusta sulatettuna ja haarukalla survottuna

Kostutus: vaniljamaito (hyvää saa kun laittaa vispikerma purkkiin tilkan vettä, ravistelee hetken ja kaataa lasiin sekä lisää tietty vaniljasokeria. Näin ei tarvitse ostaa esim. hylamaitoa erikseen)

Kreemiin käytin 50g margariinia, tomusokeria n. 3 dl ja ½ rkl kylmää vettä.

Koristeet ja kakun päälliosa marsipaanista.

1938643.jpg   1939539.jpg

Onnea <3