Joulun odotus alkaa
Raahasin kaupasta kassikaupalla leivontaaineksia ja aloitin piparkakutaikinasta. Tämä ohje, Kristallipiparit, on Maku-lehde stä 8/06. En ole koskaan aiemmin tehnyt pipareita itse alusta asti, aina kaupan taikinasta. Nyt ajattelin kokeilla paria eri taikinaa jotta saan vähän tuntumaa ja vertailukohtia.
Taikina
- 250 g margariinia
- 200 g (2½dl) sokeria
- 1½ dl siirappia
- 3/4 dl kaakaojuomajauhetta (korvasin 2 tl kaakaota ja lisäsin hieman sokerin määrää)
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 2 munaa
- 3 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 9 dl vehnäjauhoja
Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi, kaakao ja mausteet. Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten leivontakulhoon ja annan jäähtyä lisää.
Vaahdota jäähtynyt seos kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä yön tai pari ennen leipomista.
mau <3
[lauantaina paistetaan!]
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.