Joulun odotus alkaa

Raahasin kaupasta kassikaupalla leivontaaineksia ja aloitin piparkakutaikinasta. Tämä ohje, Kristallipiparit, on Maku-lehde stä 8/06. En ole koskaan aiemmin tehnyt pipareita itse alusta asti, aina kaupan taikinasta. Nyt ajattelin kokeilla paria eri taikinaa jotta saan vähän tuntumaa ja vertailukohtia.

Taikina

  • 250 g margariinia
  • 200 g (2½dl) sokeria
  • 1½ dl siirappia
  • 3/4 dl kaakaojuomajauhetta (korvasin 2 tl kaakaota ja lisäsin hieman sokerin määrää)
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 2 munaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 9 dl vehnäjauhoja

Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi, kaakao ja mausteet. Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten leivontakulhoon ja annan jäähtyä lisää.

1258053350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1258053343_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaahdota jäähtynyt seos kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.

1258053324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1258053317_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä yön tai pari ennen leipomista.

1258053281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

mau <3

[lauantaina paistetaan!]