Mokkapalat ja pikeerikoristukset :)

1807417.jpg


Olen jo pitkään halunnut tehdä mokkapaloja ja nyt sain, tai pikemminkin aiheutin, syyn tehdä näitä ihanuuksia. Päätin nimittäin viimeisen kesäviikonlopun kunniaksi pitää naamiaiset ystävieni kanssa. Lisäksi sain juuri eilen tietää, että olen vihdoin saanut kauan jonottamani asunnon. Juhlista tulikin myös läksiäiset tai jäähyväiset vanhalle kodille. Ja tupareita odotellessa :D

Ohjeen otin suoraan Pirkan kaakaojauho-paketin takaa. Laitan sen nyt kuitenkin tähän vielä ikään kuinkertaukseksi.

Päätin vielä lisäksi kokeilla ensimmäistä kertaa pikeerillä leikkimistä tarkoituksenani tehdä limuhiutaleita(kyllä, tähän aikaan vuodesta :D) sillä pukeudun juhliini hiutaleeksi itsekin. Innostuksissani tein sitten vaikka mitä muutakin, erityisesti innostuin väkertämään ruusuja kun huomasin sen varsin yksinkertaiseksi ja kun kerran vihdoin ruusutyllan omistan.

Taikina:

2 munaa

3 dl sokeria

150 g margariinia sulatettuna

5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

3 rkl kaakaujauhetta

2 dl maitoa

 

Täyte:

5 rkl vahvaa kuumaa kahvia

5 rkl sulatettua margariinia

2 tl vaniliinisokeria

3 rkl kaakaojauhetta

n. 4 dl tomusokeria (puolisen pakettia eli 250g)

 

Valmistus:

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon margariini ja sekoita varovaisesti. Lisää sitten jauhot ja maito vuorotellen taikinaan varovasti nostellen. Kaada uunivuokaan ja paista n. 25 min uunin alaosassa.

 

Sekoita täytteen aineet keskenään ja anna jähmettyä ja tasoittua hetken ennen pinnalle levittämistä. Koristele heti esim. nomparelleilla.


1807425.jpg


 

NAM!