Marjaisa sydänkakku

1242319789_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein äitienpäiväksi valkosuklaa-marjakakun, johon tein vaahtokarkkipäällisen. Ja tulin siihen tulokseen, että en kyllä enää sitä tee. Sen verran tahemaa hommaa, että meinasi kiireessä hermo palaa.(Ja muutenkin, vaahtokarkeissahan on liivatetta=ei kasvissyöjille). Olin saanut vaahtokarkit lahjaksi, niin eihän niitä hukaan saanut heittää :)

Pohjan ja täytteen tein samaan aikaan lp-kakun kanssa. Tässä kuitenkin tämän kakun ohje:

Pohjana 3½ munan perus sokerikakkupohja(plus se öljy, jolla saa mehevän pohjan).

Täyte:

  • ½ prk Flora vispiä
  • ½ prk Flora vanillaa
  • 1 levy(130g) valkoista suklaata
  • 1 (250g) prk rahkaa
  • n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 250g pakastemarjasekoitusta

Vaahdota kermat erikseen ja yhdistä. Lsiää sulatettu suklaa sekä muut aineet marjoja lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi. Sulata marjat osittain mikrossa ja muussa niitä vähän haarukalla. Levitä kakkupohjalle ensin marjat ja päälle täytettä reilusti.

Vaahtokarkkimassaan: (ei kasvissyöjille!!)

  • 300g vaahtokarkkeja
  • 2 rkl vettä
  • n.6 dl tomusokeria
  • öljyä kulhoon ja käsiin

Öljyä mikrokulho ja laita siihen vaahtokarkit sekä vesi. Lämmitä mikrossa täydellä teholla 30 sek pätkissä, sekoita välillä, kunnes saa tasaisen massan. Sihtaa toiseen kulhoon n. 4dl tomusokeria ja kippaa vaahtismassa sokerin joukkoon. Öljyä kädet KUNNOLLA joka puolelta ja vaivaa massa ja sokeri sekaisin. Lisää sokeria n. 2dl vähitellen kunnes massa on yhteinäinen ja kiinteä. Kääri kelmuun ja laita pussiin ja anna olla seuraavaan päivään.

Kauli ja peitä kakku.

Vaahtokarkkimassan alle tein perus sokerikreemin:

  • 125g margariinia
  • n. 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristelin kakun marsipaanikuvioilla. <3

1242319823_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1242319813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242319777_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

<3<3<3