Lapsuuden makuja
Sain isotädiltäni himoitsemani piimäkakkuohjeen. Tätä on leivottu isotädin kanssa useammin kuin kerran kun olen ollut pieni. Muistan kun paras osuus oli kun sai "hukuttaa" rusinoita taikinaan. Rusinat merihädässä :D
Kakku meni kahteen vuokaan, toinen oli 6 dl vetoinen, toinen 8 dl. Eli taikinaa oli noin 1,4 litraa, ehkä hieman vajaa. Mutta kakku turposi onneksi kunnolla kun aluksi hieman pelästyin kun vuoat jäivät "vajaiksi".
Tarvitset:
- 4 dl piimää
- 2 tl soodaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 1/4 dl siirappia
- n. 2 dl rusinoita (laitoin enemmän kun ohjeessa oli :D)
- 1 1/4 dl sulatettua voita
- 7 dl vehnäjauhoja
- (1 tl neilikkaa, tätä ei löytynyt kaapeista joten se korvautui rusinoilla :D)
Sekoita aineet keskenään. Sooda vain jahojen sekaan ja muut sekaisin ja yhdistetään. Ei vaadi paljoa :D. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.