Lapsuuden makuja

1249324632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain isotädiltäni himoitsemani piimäkakkuohjeen. Tätä on leivottu isotädin kanssa useammin kuin kerran kun olen ollut pieni. Muistan kun paras osuus oli kun sai "hukuttaa" rusinoita taikinaan. Rusinat merihädässä :D

Kakku meni kahteen vuokaan, toinen oli 6 dl vetoinen, toinen 8 dl. Eli taikinaa oli noin 1,4 litraa, ehkä hieman vajaa. Mutta kakku turposi onneksi kunnolla kun aluksi hieman pelästyin kun vuoat jäivät "vajaiksi".

Tarvitset:

  • 4 dl piimää
  • 2 tl soodaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 1/4 dl siirappia
  • n. 2 dl rusinoita (laitoin enemmän kun ohjeessa oli :D)
  • 1 1/4 dl sulatettua voita
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • (1 tl neilikkaa, tätä ei löytynyt kaapeista joten se korvautui rusinoilla :D)

Sekoita aineet keskenään. Sooda vain jahojen sekaan ja muut sekaisin ja yhdistetään. Ei vaadi paljoa :D. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.

1249324724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1249324756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e