Mansikkatäytekakku suklaayllätyksin

 

1993175.jpg


Kaksi kaveriani juhlistaa 36-vuotissyntymäpäivää (2 x 18 vuotta ;D) ja sain kunnian leipoa kakun. Sain vapaat kädet ja tällaista sain aikaan:

 

Täytteeksi valitsin mansikoita ja suklaarouhetta sekä tietysti kermavaahtoa, johon sekoitin ensimmäistä kertaa rahkaa. Ehdottomasti toimiva kokeilu, en tiedä kumman puolelle kallistun nyt enemmän, rahkan vai tuorejuuston, sillä molemmat ovat kyllä todella hyviä.

 

Päällisen askartelin marsipaanista ja maalailin myös hieman. Marsipaanin alle ja pursotuksiin käytin samaista täytteenä käyttämääni Flora Vispi-rahka-vaahtoa.

 

Kakun teossa kokeilin myös ensimmäistä kertaa kaappini perällä "lojunutta" yleiskonettani, jonka olen saanut ilmaiseksi. Ja kuinka ollakaan, vaahto syntyi kuin itsestään, niin muna-sokeri- kuin kermavaahtokin. Ei jää kyllä enää tuo vehje kaapin nurkkaan odottamaan parempia aikoja, kätevää :D.

 

Tässä vielä tarkempi ohje mitä kahden punapäisen tytön kakku pitää sisällään.

 

Pohja:

 

6 munan kakkupohja


Täyte ja pursotukset:

2 prk Flora Vispiä (20%)

1 prk maitorahkaa (ei kevyt)

vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan

n. 500 g mansikoita osittain survottuna

1 levy Pandan suklaata (Crisp)

(vajaa 1 rkl Disaronno-likööriä)


Kostutus:

Mansikkamehua

 

Valmistus:

 

Paista kakkupohja ja tee marsipaanipäällinen kakkuun etukäteen, esim. päivää ennen.

 

Vaahdota täytettä varten Vispit, lisää sekaan sokeria kun vaahto on vielä löysää. Kun vaahto on jämäkkää, lisää joukkoon rahka ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Tarkista maku ja lisää sokeria jos tarvitsee. Ota vaahdosta puolet erilleen ja sekoita siihen rouhittu suklaa (ja likööri). Laita vaahdot kylmään.

 

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta osat. Levitä mansikkasurvosta ja suklaarouhevaahtoa molempiin väleihin.

 

Tasoita kakun pinta ja reunat suklaattomalla vaahdolla ja aseta marsipaanipäällinen kakun päälle. Viimeistele päällinen, ainakin miulla marsipaani tulee tarkoituksellisesti kakun reunojen yli hiusten osalta J. Pursottele reunoille nättejä kiekuroita!

 

Maistelemaan!