1588820.jpg

Tämäkin tapaus pääsee ylioppilaspöytääni. Oli kätevää tehdä ensin valmiiksi keksitaikinat, laittaa ne kylmään vetäytymään, leipoa piirakka ja jatkaa sitten keksien tekoa.

Ohjeen löysin Maku-lehden(Kevät 2/2008) juhlienjärjestys jutusta ja ihastuin oitis.

Pohja:

8 dl kaurahiutalieta
n. 150 g margariinia
2 dl fariinisokeria

Täyte:

100 g margariinia
400g tummaa suklaata
800g maustamatonta tuorejuustoa (käytin Pirkka kevyt juustoa)
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4,5 dl ranskankermaa
7 munaa

Valmistus:

Paahda pohjaa varten kaurahiutaleita miedolla lämmöllä kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon rasva ja fariinisokeria ja sekoita tasaiseksi eli kunnes rasva on täysin sulanut. Kaada muruseos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja pianele tasaiseksi tiiviiksi kerrokseksi. Itse onnistuin parhaiten kun leikkasin ison palan leivinpaperia ja painelin pohjan sen läpi.

1588697.jpg  
Paloittele täytettä varten suklaa ja rasva pinnoitettuun kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Kun suklaa on kokonaan sulanut siirrä kattila liedeltä.

Sekoita loput aineet munia lukuunottamatta keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kaada sivuun reilu kolmannes juustoseoksesta ja sekoita isompaan juustoseososaan sula suklaa. Vatkaa tasaiseksi. Kaada suklaaseos pohjan päälle ja tasoita. Kaada päälimmäiseksi juustoseos ja tasoittele se varovasti nuolijalla piiraan pinnalle. Vedä halutessasi pintaan kuvioita haarukalla.

1588709.jpg  1588727.jpg

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Jos pakastat piirakan anna piiraan jäähtyä kunnolla. Piiras on hyvä leikata tarjolle kohmeisena kuumalla veitsellä.